Home » » Συνθήκες θριαμβευτικής επικράτησης του Ε. Βενιζέλου

Συνθήκες θριαμβευτικής επικράτησης του Ε. Βενιζέλου

Written By Djordje on Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 | 10:08



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Συνθήκες θριαμβευτικής εκλογής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών διαθέτει πλέον και τη στήριξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αποσύρεται από την κούρσα για την διαδοχή, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση των δύο ανδρών το πρωί χθες. 

Παράλληλα ο Ε. Βενιζέλος διαθέτει πλέον και τη στήριξη της Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία μάλιστα θα έχει συνάντηση πριν την συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται μάλιστα να ευελπιστεί ότι στο τέλος ο έτερος υποψήφιος Χρήστος Παπουτσής δεν θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μελών του Εθνικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου είναι ο ίδιος ο μοναδικός υποψήφιος. 

Ο Ε. Βενιζέλος θα παρουσιάσει την πλατφόρμα του την πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης, το προσεχές Σάββατο, στην οποία όπως όλα δείχνουν θα πάει ενισχυμένος μετά το κλείσιμο του PSI το βράδυ της Πέμπτης ,με την αρχική εκτίμηση ότι το ποσοστό θα αγγίξει το 80%, με την προσπάθεια που γίνεται να φτάσει και στο 90% ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου. Το μεγάλο ποσοστό που εκτιμάται ότι θα λάβει ο Ε. Βενιζέλος, αν συνοδευτεί και από στοιχειώδη συμμετοχή ψηφοφόρων στις εσωκομματικές κάλπες, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει στοιχειώδεις συνθήκες για να δοθεί η μάχη των εκλογών, ενώ θα συμβάλει ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί για το νέο αρχηγό από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πλατφόρμα και το ακροατήριο της Άννας 

Την ίδια στιγμή συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η πλατφόρμα της Άννας Διαμαντοπούλου, που δημοσίευσε χθες το Real.gr. «Η Δ’ Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών με αδιαμόρφωτα χαρακτηριστικά» αναφέρει χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια ρήση του Γκράμσι: «ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων». 

Η συγκεκριμένη φράση αλλά και όλη η πλατφόρμα προϊδεάζουν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα των εκλογών, στην λογική της υπέρβασης του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση νέου κόμματος. Δεν περνά άλλωστε απαρατήρητο το άνοιγμα στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την πλατφόρμα της (σαράντα σελίδες ,ενώ το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι δέκα σελίδες) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ενώπιον στελεχών του περιοδικού Μεταρρύθμιση, μελών των κινήσεων «Για την Ελλάδα τώρα», τους Νέους Μεταρρυθμιστές, την ομάδα Π80 κ.α., πρόσωπα δηλαδή με τα οποία όλο αυτό το διάστημα συζητούσαν για το ενδεχόμενο συγκρότησης νέου κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και την κυρία Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν κάλεσε άλλον υπουργό ή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωσή της. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger