Home » » Όταν παντρεύεσαι το μεγάλο πάθος της ζωής σου

Όταν παντρεύεσαι το μεγάλο πάθος της ζωής σου

Written By Djordje on Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 | 08:00

out of the book 1000 Dessous - A History of Lingerie, Taschen © Eric Kroll
out of the book 1000 Dessous - A History of Lingerie, Taschen © Eric Kroll
Οι περισσότεροι θεωρούν μεγάλο φάουλ να παντρευτείς το πάθος σου. Γιατί άλλο το πάθος κι άλλο ο καλός σύζυγος. Ο καλός σύζυγος είναι καλό παιδί καταρχήν, υπομονετικό, συγκαταβατικό, γεμάτο κατανόηση, ήρεμο, πάντα χαμογελαστό, με ξεκάθαρα σχέδια εξαρχής για παιδιά κι εξοχικό εξ αδιαιρέτου, που σε έχει κορώνα στο κεφάλι του και σου κάνει όλες τις χάρες. Επιπλέον, καλό θα ήταν εκείνος να σε θέλει περισσότερο απ΄όσο τον θέλεις εσύ, για να έχεις το πάνω χέρι στο γάμο, και ποτέ μα ποτέ να μην σου κάνει καψόνια.
Ο καλός σύζυγος εν ολίγοις, είναι όλα αυτά που δεν είναι ο τσόγλανος της διπλανής πόρτας- ο οποίος βέβαια, μπορεί να είναι με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος εραστής σου όλων των εποχών. Αλλά το πάθος, λένε, είναι ο χειρότερος σύμβουλος για έναν γάμο. Ο έγγαμος βίος θέλει ηρεμία, συντροφικότητα, επικοινωνία, συζητήσεις σε στρογγυλό τραπέζι, πολιτικά ορθή αντιμετώπιση, μπλα μπλα μπλα… (με συγχωρείτε, γράψτε εσείς τα υπόλοιπα σε αυτό το σημείο, να πάρω εγώ έναν υπνάκο εν τω μεταξύ, γιατί τα βαριέμαι όλα αυτά).
Τί λέγαμε; Nαι, βέβαια, η γιαγιά μου απ΄την άλλη βέβαια έλεγε πάντα ότι καλύτερα να παντρευτείς έναν άντρα που τον θέλεις εσύ πολύ (θανατηφόρα και συνέχεια) παρά να είσαι παντρεμένη με έναν άντρα που σε θέλει εκείνος. Η οποία γιαγιά μου ας σημειωθεί ότι έφερε τον κόσμο ανάποδα να παντρευτεί το πάθος της που ήταν τότε λογοδοσμένο με άλλη και ξέσπασε μεγάλο σκάνδαλο κι ύστερα κλέφτηκαν. Κι είχαν πολύ έντονο ερωτισμό και γι΄αυτό απέκτησαν πέντε παιδιά κι άπειρα εγγόνια και δισέγγονα που πραγματικά είχαν βαρεθεί ν΄ακούν ξανά και ξανά τις ιστορίες της γιαγιάς για το θεϊκό σεξ του παππού, κι αυτές ήταν από τις πιο καλές καταλήξεις που ξέρω για τα πάθη. Γιατί ξέρω κι άλλα μεγάλα πάθη που πήγαν άπατα με αγωγές διαζυγίου και άλλα που κατέλειξαν σε φονικό. Όπως και να΄χει πάντως, άσχετα με το αν θα τολμήσεις να παντρευτείς τελικά το πάθος σου ή όχι, ας ξεκαθαρίσουμε ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις την περίοδο που έχεις ένα καημό μεγάλο, να πας να παντρευτείς έναν άλλον, άσχετο, για να σε σώσει. Αυτό ακριβώς έκανε η Χριστίνα Κ.
“Έφτασα στο σημείο, λίγο πριν πάω στην εκκλησία να παντρευτώ, να με έχουν χάσει όλοι κι εγώ να κάνω κάπου κρυφά με το νυφικό άγριο σεξ με το πάθος μου. Και αμέσως μετά πήγα στην εκκλησία και παντρεύτηκα τον άντρα μου”. Όπως και ο άλλος παντρεύτηκε για εκδίκηση σύντομα άλλη, αλλά συνέχισε να συναντιέται με την Χριστίνα. Δυο γάμοι είχαν ξεκινήσει εξαρχής με απιστία, παιδιά ήρθαν στον κόσμο ενώ η μυστική παράλληλη σχέση συνεχίζονταν, και τελικά πολλοί αθώοι άνθρωποι έγιναν δυστυχισμένοι όταν μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστικό.
ORGASMOTRONIC
Οι λογικοί άνθρωποι δεν παντρεύονται το πάθος τους γιατί προσπαθούν να γλυτώσουν την σίγουρη καρδιακή προσβολή. Οι σχέσεις πάθους έχουν ένταση. Πολλά τηλεφωνήματα, πολλά κλάμματα, πολλές ανασφάλειες, πολλές ζήλειες, πολλά δράματα, πολλούς χωρισμούς, πολλές επεισοδιακές επανασυνδέσεις. Κι όλα αυτά γιατί υπάρχει υπερβολικός πόθος. Κάποιοι άλλοι βέβαια, δεν βλέπουν κανέναν άλλον λόγο πραγματικά για να παντρευτούν, αν δεν είναι από μεγάλο έρωτα και πάθος. Παίρνουν το ρίσκο πάνω τους κι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πληρώσουν τα σπασμένα.
«Την Άλκηστη την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά» λέει ο Γιώργος Τ, 40χρονος γιατρός. «Όταν εκείνη μου ανακοίνωσε ότι με αφήνει γιατί τα έφτιαξε με άλλον, δε μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν σίγουρη ότι δεν ήταν ερωτευμένη με τον άλλον, το έκανε από αντίδραση σε μένα, γιατί φοβόνταν αυτήν την τόσο έντονη και τρελή χημεία που είχαμε μεταξύ μας. Περπατούσα στον δρόμο και παραμιλούσα. Ένα βράδυ που δε μου απαντούσε πάλι στα τηλέφωνα, πήρα φόρα με το αμάξι κι έπεσα πάνω στην πόρτα της. Έβλεπαν τηλεόραση οι γονείς της, όταν ένα αυτοκίνητο μπήκε από την πόρτα στο σαλόνι τους κι άρχισαν να ουρλιάζουν. Κι από πάνω βγήκα απ΄το αμάξι και ζήτησα το χέρι της κόρης τους». Πλήρωσε την πόρτα, πήρε και τη νύφη απ΄το μαλλί και την παντρεύτηκε. Σήμερα έχουν δυο παιδιά και είναι πολύ ευτυχισμένοι. «Με έχει διώξει βέβαια άπειρες φορές απ΄το σπίτι. Έχω κοιμηθεί σε ξενοδοχεία και παγκάκια. Αλλά γι΄αυτό και την θέλω ακόμη τόσο πολύ. Είναι ισάξιος αντίπαλος. O γάμος μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί σε κάτι πολύ βαρετό. Εκτός κι αν παντρευτείς το πάθος σου. Ακόμη και μετά από δέκα χρόνια παντρεμένοι, είναι πάντα σα να κάνουμε σεξ για πρώτη φορά».
Η Ζωή Δ. επίσης είχε σχέση πάθους. «Το είχα πει από μικρή, θα παντρευτώ απλά τον πιο ωραίο άντρα που θα δω. Σε ένα σημείο όμως η σχέση μας έγινε πολύ ταραχώδης, υπήρχε πολλή ζήλεια, κι απ΄τις δυο πλευρές. Αποφάσισα ότι δε μπορούσε να συνεχιστεί αυτό και του ζήτησα να χωρίσουμε. Από τον θυμό και την στενοχώρια του του πήρε φόρα και πέρασε μέσα από τη τζαμαρία του σαλονιού. Και τον έτρεχα στα νοσοκομεία. Χωρίσαμε για έναν χρόνο. Εκείνος τα έφτιαξε με άλλην. Μια μέρα συναντηθήκαμε τυχαία και χωρίς να πούμε τίποτα, αρχίσαμε κατευθείαν να φιλιόμαστε. Το πρώτο βράδυ που πήγα να κοιμηθώ ξανά στο σπίτι του είδα στο δωμάτιο κρεμασμένο ένα νυφικό κι ένα γαμπριάτικο κοστούμι. Τον ρώτησα τί είναι αυτά και μου ανακοίνωσε ότι παντρευόμαστε. Ξανά. Μόλις είχε βγει το διαζύγιό μας, σημειωτέον. Και παρότι οι δικοί μας μας είχαν χιλιοπαρακαλέσει στο παρελθόν να χωρίσουμε γιατί δεν είναι νορμάλ αυτό που έχουμε, τελικά αποδέχτηκαν ότι είναι καρμικό».
Φυσικά αυτό που δεν ήξεραν οι συγγενείς και οι καλεσμένοι είναι ότι το ζευγάρι σκοτώθηκε μια νύχτα πριν τον γάμο για τις σχέσεις που έκαναν το διάστημα του χωρισμού τους, έσκιζαν φωτογραφίες, έμπηγαν καρφίτσες, ούρλιαζαν ο ένας στον άλλον, ορκίστηκαν να μην παντρευτούν, αλλά η νύφη έφτασε στην ώρα της στην εκκλησία κλαμμένη κι έγκυος αλλά δεν το γνώριζε, και ο γαμπρός ήρθε κι εκείνος τελικά στον γάμο του κι έζησαν τελικά μέχρι σήμερα, οχτώ χρόνια αργότερα.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Αν σκέφτεστε κι εσείς να κάνετε τελικά το μεγάλο βήμα και να παντρευτείτε το πάθος σας, είμαστε, εννοείται, μαζί σας. Δεν υπάρχει χειρότερο απ΄τους ανθρώπους που ζουν με απωθημένα. Βέβαια, πριν φτάσετε στην εκκλησία οφείλετε να ξέρετε δυο-τρία πράγματα για τις ιδιαιτερότητες αυτού του γάμου.
Καταρχήν, αυτή η περίπτωση έγγαμου βίου δεν έχει παντόφλα και τηλεόραση, έχει σεξ στο πολυέλαιο και στο πάτωμα, στο μπαλκόνι και στο ασανσέρ. Έχει επίσης εγωισμούς και οικογενειακά δράματα. Το σπίτι που θα έχετε διαλέξει να ζήσετε αμέσως μετά τον γάμο να είναι απομονωμένο. Δεν χρειάζετε να ξέρει όλη η γειτονιά ούτε τους οργασμούς σας ούτε τους καβγάδες σας.
Να είστε βέβαια προετοιμασμένες ότι το πάθος σας μπορεί να εμφανιστεί στην εκκλησία, αλλά μπορεί και όχι. Έτσι, για να σας την σπάσει. Η ένταση και το άγχος της περιόδου πριν τον γάμο, είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους με πάθη. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να μαλώσετε τότε. Για να είστε σίγουρες, καλύτερα να μην βλέπεστε. Καθόλου. Πηγαίνετε εσείς σε μια βραχονησίδα λίγες μέρες πριν την τελετή γιατί μόνο εκεί θα είναι σίγουρος ότι δεν τον απατάτε. Αλλά να τον παίρνετε ολομερίς κι οληνυκτίς τηλέφωνο γιατί μπορεί να πάθει τίποτα εμμονές ότι κάνατε παράλληλη σχέση με μια αρσενική καρέτα-καρέτα. Μπάτσελορ πάρτυ μην κάνετε και ξύνετε πληγές.
Στον γάμο με το πάθος σας καταπατείστε το σαβουάρ βιβρ. Απαγορεύεται ρητά εδώ να είναι καλεσμένοι πρώην σύζυγοι, πρώην σύντροφοι και ύποπτοι «κολλητοί». Τόσο θέλει αυτό το μυστήριο να διαλυθεί. Επίσης μην αφήσετε συγγενείς να πολυασχοληθούν με τις ετοιμασίες γιατί θα σας κάνουν μπάχαλο. Κυρίως γιατί θα φαίνονται οι ενδοιασμοί τους για το πως θα κυλήσει αυτός ο έγγαμος βίος. Ότι και να σας λένε οι άλλοι για να μην κάνετε αυτόν τον γάμο, είναι η επιλογή σας και πρέπει να την υποστηρίξετε μέχρι θανάτου- φυσικού ή δολοφονίας, το ίδιο είναι. Κάντε κατανοητό στους γονείς σας ότι εσείς έτσι είστε, για να μην ανησυχούν ότι χωρίζετε κάθε φορά που μαλώνετε.
Διαλέξτε το πιο σέξυ νυφικό που θα βρείτε, εννοείται. Και εσώρουχα που σχίζονται εύκολα. Για την τελετή, τα λουλούδια, τις μπομπονιέρες και το πάρτι της δεξίωσης μη χολοσκάτε, δεν έχουν τόσο σημασία. Όχι όσο η πρώτη νύχτα. Κλείστε μια σουίτα για μαραθώνιο σεξ και μην βγείτε από εκεί για μια εβδομάδα.
Την στιγμή του μυστηρίου, όταν ο παπάς σας ανακηρύσει συζύγους, εκείνο το συγκηνιτικό λεπτό που βγαίνει ότι συναισθήματα έχει ο άνθρωπος μέσα του για το έταιρόν του ήμισυ, αποφύγετε να βρυχηθείτε σαν τίγρη σε περίοδο αναπαραγωγής «γκροάρρρρ» ενώπιον όλων.
Να είστε επίσης προετοιμασμένες ότι θα μείνετε έγκυοι αμέσως. Κι ότι η εγκυμοσύνη θα είναι πολύ γερή, εφόσον όσο πιο βαθύς είναι ο οργασμός, τόσο μεγαλύτερη η αναρρόφηση που κάνει η μήτρα για να κρατήσει το σπέρμα βαθιά. Αλλά κάπου μετά από αυτό το σημείο, αρχίζει να φεύγει και το πάθος απ΄την σχέση.
THE DAY AFTER
Πολλές παντρεύονται τον άντρα που ποθούν περισσότερο, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα τον βαρεθούν ποτέ ερωτικά. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι δεν είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε για πάντα στο πάθος. Ειδικά το γυναικείο φύλο. Ο περισσότερος χρόνος που έχουν καταγράψει οι ερευνητές του σεξ να κρατήσει το πάθος από μια γυναίκα για έναν άντρα είναι μόλις δεκαοκτώ μήνες. Συνήθως κάπου στους δέκα μήνες, κάτι αλλάζει στις ορμόνες και το ίδιο το γυναικείο σώμα πολεμά κι εξαφανίζει το πάθος απ΄το συναίσθημα. Κι αυτό για να ηρεμήσει η καρδιά και να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή το σώμα για την εγκυμοσύνη. Μια εγκυμοσύνη με ταχυκαρδίες και άγχη, θα ήταν επικίνδυνη. Αυτό εξηγεί και γιατί είναι συνήθως στις γυναίκες που φεύγει πρώτα το πάθος για έναν άντρα-ναι, πάω απ΄όλα είμαστε αναπαραγωγικές μηχανές, τέλεια φτιαγμένες.
Οι άντρες, αντίθετα, μπορεί να είναι παθιασμένοι με μια γυναίκα πολλά περισσότερα χρόνια, δείχνουν οι έρευνες. Και εκείνοι δεν περνούν καμιά «γκρίζα περίοδο» μετά την απόκτηση παιδιού, όπως οι γυναίκες. Οι οποίες, για έξι περίπου μήνες μετά την γέννα, δεν έχουν οργανικά καθόλου ορμές. Από αυτή την σκοπιά μπορεί να πει κάποιος, οk, όλες οι γυναικες μπορούμε να παντρευόμαστε άφοβα το πάθος μας, εφόσον εκείνος θα εξακολουθεί να μας θέλει σαν τρελός κι εμείς ανά περιόδους θα είμαστε κουλ και υπεράνω. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά.
Δυο άνθρωποι που συνήθισαν να θέλουν πολύ ο ένας τον άλλον, μπορεί να νομίζουν ότι κάτι έσπασε όταν τελειώνει το πάθος. Την στιγμή ακριβώς που γίνονται όπως τα υπόλοιπα ζευγάρια και η συντροφικότητα και η αγάπη εκτοπίζει την πολύ σεξουαλική έλξη, εκείνοι πιστεύουν ότι ο έρωτάς τους πέθανε. Αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή του γάμου, αρχίζετε να κλέβετε. Τον έρωτα. Κλειδώνετε τα παιδιά στο πατάρι και κάνετε σεξ στο μπαλκόνι, στις εξοχές και στον δρόμο. Γιατί όταν παντρεύεσαι το πάθος σου, αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς είναι ότι πολύ περισσότερο από σύντροφός του, είσαι η ερωμένη του. Κι αυτός ο ρόλος πρέπει να παραμείνει ξεκάθαρος, από την αρχή κιόλας του γάμου.
Είναι υποσυνείδητη αντίδραση τον αντρών να θέλουν αμέσως μετά τον γάμο να σας μεταμορφώσουν από πόρνη σε καλή νοικοκυρά. Και η ιστορία έχει δείξει ότι αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν- ή το ένα θα γίνεις, ή το άλλο, πάει και τελείωσε. Αλλά εκείνος έχει έναν ακαταμάχητο τρόπο να σας κάνει να θέλετε να του μαγειρεύετε και να τον νταντεύετε. Να μαζεύετε κάλτσες απ΄το πάτωμα και να πλένετε ρούχα στο ποτάμι τραγουδώντας καθώς γυρίζετε απ΄την δουλειά. Μην πάρετε ποτέ της μαμάς σε αυτό το είδος γάμου. Γιατί τα άτακτα αγόρια όταν μεγαλώνουν αφήνουν την μαμά. Για μια ερωμένη. «Για να κρατήσω την φλόγα αναμένη στον γάμο μου, απλά δεν μαγείρεψα ποτέ εγώ» λέει η Μαρία Π, που είναι πέντε χρόνια παντρεμένη σήμερα με τον μεγάλο της έρωτα. «Μαγειρεύει εκείνος, κι αν δεν έχει χρόνο, ετοιμάζω εγώ κρύα πιάτα με ντιπ, προσούτο και τυράκια». Δεν είναι ότι δεν ξέρει, είναι ότι δεν θέλει. Ακραίο; Η Μαρία Π είναι παντρεμένη για δεύτερη φορά. Και την πρώτη ένα μεγάλο πάθος της παντρεύτηκε. «Ούτε που το κατάλαβα πότε πήρα τον ρόλο της μαμάς. Καταλήξαμε να μη μπορώ πια να κάνω σεξ μαζί του. Κι είναι άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο στους γάμους από πάθος».
Για να διατηρηθεί το πάθος, λένε δεν πρέπει να παρέχετε ασφάλεια 100%. Μην μπείτε στον κόπο να σας βρίσκει ανά πάσα στιγμή στο τηλέφωνο. Καλό θα ήταν κάποιες φορές μέσα στον συζυγικό βίο, όταν σας τηλεφωνεί απ΄το γραφείο για να σας πει ότι δεν θα περάσει από το σπίτι αμέσως γιατί θα πάει για ποτό με τους φίλους του, απλά να μην απαντάται στην κλήση. Όταν ένας άντρας δεν ξέρει πού είναι η γυναίκα του, θα τρέξει κατευθείαν να την αναζητήσει, αυτό είναι ότι συμβουλεύουν σήμερα οι μεγαλύτερς αμερικάνες sex editors. Αλλά σκεφτείτε  πρώτα μήπως αυτό το πάθος που παντρευτήκατε είναι τόσο μεγάλο, που οφείλετε να κάνετε ακριβώς τα αντίθετα. Για να γλυτώσετε το φονικό.
Δεν είναι ότι το πάθος δε μπορεί να γίνει συντροφική σχέση, αλλά αν η έλξη και το σεξ ήταν εκείνα που σας ένωσαν και όχι ο σεβασμός, η αλληλοεκτίμηση και η κατανόηση που διαδίδουν οι ειδικοί ως τα χρυσά συστατικά για έναν επιτυχημένο γάμο (μισό λεπτό, θα τον ξαναπάρω λίγο σε αυτό το σημείο αν δεν σας πειράζει…) αυτόν τον γάμο θα τον κρατήσετε ακριβώς με αυτά. Φυσικά θα έχει συγκρούσεις κι εντάσεις, αλλά καλύτερα απ΄το να έχει πλήξη. Μάθετε απλά να διαχειρίζεστε σωστά την κατάσταση, να κουβεντιάζετε στις σωστές στιγμές τα πάντα ανοιχτά και να μην αφήνετε παράπονα που δεν ειπώθηκαν να συσσωρεύονται. Λίγα δράματα δεν σκότωσαν κανέναν- εντάξει, ελάχιστους αναλογικά. Αν δείτε ότι το πάθος σας σμπρώχνει σε παράξενες συμπεριφορές και μερικές φορές δε μπορείτε να επικοινωνήσετε λόγω εγωισμού, βάλτε έναν τρίτο ανάμεσά σας. Έναν οικογενειακό σύμβουλο ας πούμε. Η έναν κοινό φίλο, τον πιο λογικό, ο οποίος θα παίζει τον ρόλο του διαιτητή για να σας φέρνει στα συγκαλά σας.
Μια αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια πρότεινε κάποτε στα ζευγάρια να έχουν μια πέτρα και να γράφει πάνω LMS (Let’s Make Sex). Όποια στιγμή μαλώνει άσχημα το ζευγάρι, αυτός που συνειδητοποιεί πρώτος ότι δεν θα βγάλουν άκρη, αρπάζει την πέτρα και την δίνει στο χέρι του άλλου. Κι ο άλλος πρέπει αυτόματα να σταματήσει να μιλάει και να κάνει σεξ στον σύντροφό του. Φαίνεται λίγο χαζή βέβαια αυτή η ανταλλαγή πέτρας, άσε που μπορεί να φύγει και σε κανένα κεφάλι, αλλά τέλος πάντων, καταλάβατε ποιο είναι το ζητούμενο. Το σεξ να τερματίζει τους καυγάδες.
Ακόμη κι αν χωρίσετε μια μέρα, μην το εκλάβετε σαν ήττα, απλά επειδή οι γύρω σας επαναλλαμβάνουν «αφού στο λέγαμε εμείς, έτσι θα πάει, φαίνονταν το θέμα». Αποχαιρετίστε αυτόν τον γάμο όπως του αρμόζει. Τραγουδήστε ένα σπαρακτικό τραγούδι για τον άντρα σας που αφήνετε ή σας αφήνει, και συνεχίστε την ζωή σας περήφανες που το ζήσατε κι αυτό, που παντρευτήκατε κάποιον μόνο και μόνο από πάθος. Χίλιες φορές να ζήσεις κάτι που θες και να βγει λάθος, από το να μην τολμήσεις να το ζήσεις. Καλή τύχη.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger