Home » , » Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων του υπ.Ανάπτυξης

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων του υπ.Ανάπτυξης

Written By Djordje on Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 | 08:29



Μετά και τη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων, του υπουργείου Ανάπτυξης, για χρηματισμό, αποφασίστηκαν το «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων (περί τους 100) που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση και η άμεση αντικατάστασή τους. 

Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. 

Επίσης, δόθηκε εντολή και στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. 

Χαρακτηριστικά, η υπουργός δήλωσε: «Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής υποδείγματος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτούς που πατούν τον όρκο τους. Η αλλαγή υποδείγματος αφορά δράσεις που θα φέρουν στην επιφάνεια τους άριστους των υπαλλήλων». 

Η ίδια κάλεσε τους επενδυτές επιχειρηματίες να καταγγέλλουν αμέσως φαινόμενα εκβιασμού.


Ομάδα εργασίας για τις μπλοκαρισμένες επενδύσεις 

Το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση τις επόμενες ημέρες του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα» αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως τις παρουσίασε πριν η Άννα Διαμαντοπούλου. 

Εν τω μεταξύ, η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα ερευνήσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές επενδύσεις, η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει επαφές με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και τη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα. 

Η ίδια σημείωσε ότι έχει εντοπίσει ήδη τα προβλήματα και θα στείλει επιστολές στην κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, αναμένοντας παράλληλα και την επίσημη επιστολή από τη γερμανική πλευρά. 

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ η έγκριση της δημιουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. 

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger